Denso svjećice

Denso svjećice

1949. Nippondenso se izdvaja iz Toyote i postaje samostalna tvrtka usmjerena na razvoj novih tehnologija vezanih za autoindustriju. Prve djelatnosti su obuhvaćale električne komponente i hladnjake za vozila.
1953. Počinje suradnja sa europskim liderom na istom području, njemačkim Bosch Gmbh.
1957. Denso počinje sa proizvodnjom prvih svjećica.

Od tih dalekih 50-ih do danas Denso se razvio u globalnu tvrtku specijaliziranu za razvoj modernih rješenja kako za benzinske motore tako i za diesel motore.

 

U sažetku, na području pogonskih agregata Denso danas proizvodi i opskrbljuje cijeli svijet sa akumulatorima, kompresorima, common rail sistemima ubrizgavanja, lambda sondama, svjećicama, alternatorima, elektro-pokretačima…
Na području “termalnih” sistema Denso je jedan od vodećih proizvođača kompletnih sustava klima uređaja za vozila.
Na području sigurnosti Denso razvija i proizvodi: Sisteme za pomoć prije sudara(automatsko kočenje u slučaju da pripadajuće računalo zaključi da će doći do sudara), Sustave za održavanje vozila u prometnoj traci na autocesti, električne servo volane, xenon sisteme, navigacije, senzore zračnih jastuka, adaptivna svjetla, tempomate…

Iz impresivnog popisa djelatnosti i brojnih svjetskih priznanja možemo zaključiti da je Denso konstantno u svjetskom vrhu po pitanju kvalitete i inovacije.

  Održavanje vozila - Sve