Auto Silvio d.o.o.

Poštovani posjetitelji, dozvolite nam da se predstavimo u nekoliko rečenica.

 • 1997. godine osnovana je tvrtka Auto Silvio d.o.o., sa sjedištem u Sv. Nedelji, Dr. Franje Tuđmana 44a, a osnivač, vlasnik i direktor tvrtke je Silvio Tunuković.
  Tvrtka je  registrirana za servisiranje i održavanje motornih vozila, maloprodaju i veleprodaju rezervnih dijelova, ugradnju i atestiranje vozila prerađenih na pogon LPG uređajima, kao i za uvoz-izvoz i zastupanje stranih tvrtki u RH.
 • 1998. godine započinju pripremni radovi na izgradnji nove servisne radionice i skladišnog prostora.
 • 2001. godine završena je izgradnja nove servisne radionice sa četiri radna mjesta (tri dvostupne dizalice + mjesto za dijagnostiku s eko-testerom), a skladište polako popunjavamo asortimanom rezervnih dijelova za redovno održavanje vozila (filteri, ulja, svijećice, dijelovi mehanike, dijelovi kočnica i dr.).
  Tvrtka počinje sa obukom djelatnika u Italiji, kao i u Hrvatskoj.
 • 2002. godine tvrtka je dobila ovlaštenje Ministarstva prometa RH za ugradnju i servisiranje uređaja i opreme za pogon motornih vozila ukapljenim naftnim plinom (UNP).
 • 2004. godine Auto Silvio postaje ovlašteni Magnetti Marelli servis te radionicu oprema svom potrebnom dijagnostičkom opremom.
 • Od 2005. do 2008. godine primarna djelatnost postaje ugradnja plinskih sistema u automobile.
  Kao ovlašteni serviser za AC STAG, BRC, Landi, Landi Renzo, Stargas i druge, tvrtka sudjeluje u povećanju broja vozila pogonjenih plinom stotinama novo ugrađenih vozila svake godine.
 • Od 2009. do 2011. godine globalna kriza u velikoj mjeri počinje utjecati na Hrvatsko gospodarstvo, a samim time i na djelatnosti vezane za auto industriju.
  Brojni uvoznici i servisi nestaju sa tržišta te dolazi do nestašice rezervnih dijelova za brojne uređaje ugrađene u prethodnom razdoblju.
  Auto Silvio u ovom kriznom razdoblju prepoznaje priliku za širenje svoje djelatnosti, te ostvaruje kontakte sa inozemnim distributerima i proizvođačima plinske opreme.
 • Od 2011. do početka 2013. godine Auto Silvio uspješno dovršava pregovore sa inozemnim partnerima te postaje ovlašteni uvoznik i distributer za plinske spremnike GZWM i moderne plinske uređaje Alex Optima.
  Plinski spremnici i plinski uređaji Alex Optima dolaze sa svim potrebnim certifikatima te su registrirani i odobreni od strane Ministarstva prometa RH.
  Novi dobavljači su i tvrtka JLM iz Nizozemske, kao i tvrtka V-LUBE iz Njemačke, obje specijalizirane za proizvodnju dozatora i aditiva za zaštitu ventila.
  Novi dobavljači su poljska tvrtka GOMET, specijalizirana za spojnu tehniku i tvrtka ZEBROWSKI - proizvođač plinskih prirubnica (mješača), dok je potrebu za zamjenskim mebranama plinskih isparivača uspješno riješila bugarska tvrtka MEMTEX.
 • 2014. godine Auto Silvio sklapa nove ugovore sa renomiranim talijanskim proizvođačem multiventila - tvrtkom OMB Saleri, kao i sa tvrkom A.E.B. koja je specijalizirana za proizvodnju elektroničkih komponenti.
  Novi dobavljač je i talijanska tvrtka FARO - proizvođač gumenih crijeva za autoindustriju.
 • 2015. godina je donijela nove standarde u poslovanju tvrtke Auto Silvio d.o.o.
  Uspješno smo implementirali ISO 9001 standard koji se odnosi na postupke upravljanja tvrtkom te ISO 14001 standard koji se odnosi na ekološke aspekte poslovanja.
 • 2017. godina donosi novosti na području web trgovanja, otvaramo prvi funkcionalni web dućan specijaliziran za trgovinu LPG proizvodima u RH.
  Kraj 2017. godine donosi i najveću akviziciju sa vodećom poljskom tvrtkom na podrućju auto plinske tehnologije AC S.A.
 • 2018. godina donosi nove velike izazove za našu tvrtku, u suradnji sa tvrtkom AC S.A. vršimo obuku za nove sustave plinskih uređaja AC S.A. i pripremamo se za predstavljanje naše tvrtke i partnera na Zagrebačkom Auto showu, gradimo novu mrežu ovlaštenih servisa diljem hrvatske.
 • 2023. godine postali smo dio globalne mreže servisa Total auto service.
 • 2024. godina donosi novi iskorak u kvaliteti servisiranja motornih vozila, uz postojeću dijagnostičku opremu montiramo i valjke za ispitivanje kočionih sustava za osobna vozila homologiranu pri zavodu za mjeriteljstvo RH (oprema je istovjetna opremi koju koriste mnoge stanice za tehnički pregled u RH). Ovime zaokružujemo servis i pregled vozila koji je istovjetan ispitivanju na stanici za tehnički pregled, pa tako uslugu servisa podižemo na višu razinu

Sve ove godine tvrtka ulaže u osposobljavanje i školovanje svojih djelatnika, koje je započelo daleke 2001. godine u Italiji.

Tvrtka je ponosna na činjenicu da je danas i sama akrdeditirana za obučavanje novih servisera u RH, kao i na svoju mrežu ovlaštenih servisera koji su obučeni i akreditirani u našoj firmi, a kao takvi su dobili i ovlaštenje Ministarstva prometa RH.